Четвер, 28.03.2024
Програми,ігри,фільми,музика
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Форум » Розкручування сайтів » Як створити привабливий web-сайт?
Як створити привабливий web-сайт?
In_the_dark(Admin)Дата: Неділя, 13.06.2010, 19:45 | Сообщение # 1
Генералиссимус
Группа: Администраторы
Сообщений: 155
Награды: 2
Репутация: 101
Статус: Offline
Отже, Ви бажаєте зробити корисний, красивий і зручний сайт. Що ж для цього потрібно? Які фактори впливають на популярність web-сайту? З чого краще всього почати створення власного сайту? І які помилки можуть підстерігати на цьому шляху?

Я спробував виділити основні причини, які, на мою особисту думку, впливають на популярність сайту:

* Вміст або контент - є однією з найважливіших складових. Якщо на сайті немає корисної інформації, здатної зацікавити певне коло людей, то можна ставити питання про необхідність існування сайту як такого. Згадайте, як багато корисних сторінок Ви бачили останнім часом в порівнянні із загальною кількістю відвіданих Вами місць?

* Дизайн - друга за важливістю складова хорошого сайту. Від дизайну залежить, наскільки привабливі будуть сторінки, тобто в кінцевому рахунку, скільки людей додатково захочуть прийти і подивитися на Ваш сайт. Адже якщо Вам дуже сподобався дизайн сайту, то Ви, напевно, розповісте про нього своїм друзям. Не забувайте, що зустрічають-то по одягу.

Для того, щоб зробити хороший сайт, не обов'язково навіть використовувати графіку. Є корисні сайти з мінімумом графіки (або навіть без неї) і маса непотрібних, забитих мегабайтним картинками. Для web-сайту, як втім, і для інших дизайнерських проектів, дуже важливим є стиль сайту, що надає йому власне обличчя і впізнанність. У наступних статтях я опишу основи та принципи створення стильних web-сторінок.
* Швидкість завантаження Ваших сторінок - Жодна нормальна людина не буде чекати ЗАВАНТАЖЕННЯ ВАШИХ сторінок ПРОТЯГОМ ГОДИНИ. Звідси випливає висновок - сторінки потрібно оптимізувати для отримання найменшого їх розміру (зрозуміло, в межах розумного). Давайте порахуємо максимально допустимий обсяг середньої WEB-сторінки.

Беручи до уваги той факт, що переважна кількість людей (і невеликих організацій) мають доступ до Internet через комутовану зв'язок, тобто по телефону (і, до того ж, важливий факт - за почасову оплату) і середня швидкість доступу по модему в Росії становить 14400 біт / c, можна порахувати час, що витрачається на перекачування одного кілобайта (це без урахування того факту, що більшість людей тримають відкритими одночасно 2-3 або більше копій броузера - в цьому випадку просто розділіть середню швидкість доступу на кількість відкритих броузерів).

Отже, середня швидкість перекачування дорівнює 14400 біт / с / 8 = 1800 байт / с - це в ідеальному випадку, насправді трохи менше через повторних передач помилково прийнятих блоків. Тому приймемо середню швидкість рівну 1200-1500 байт / с. Тільки не плутайте цю швидкість, яка є швидкістю до провайдера, зі швидкістю перекачування Вашої сторінки, вона може виявитися набагато менше, тому що інформація, що досягла Вашого комп'ютера, проходить через декілька комп'ютерів (як правило, 10-15), і швидкість визначається найвужчим ланкою в ланцюзі.

Припустимо, вдень завантаженість маршрутизаторів (комп'ютерів, що передають інформацію з однієї мережі в іншу) більше, ніж вночі. Крім цього, якщо Ваш сервер знаходиться на комп'ютері, який сполучений з провайдером по комутованій (або виділеної) лінії на швидкості 14400 біт / с, то людина, що сидить по інший бік Internet, ні за що не доб'ється швидкості вище цієї (я виключаю випадки з Proxy-сервером, тому що на них, в основному, зберігається часто запитувану інформацію - наприклад, сторінки пошукових систем). Я приймаю допустимим час завантаження однієї сторінки не більше 40 секунд (ця величина взялася з особистого досвіду:), звідси - 40 * 1200 = 48Кб - це і буде той максимальний обсяг, який може мати сторінка разом з усією графікою, що знаходиться на ній. Якщо Вам потрібно розмістити інформацію більшого розміру, то попередьте про це користувача або розподіліть інформацію з кількох сторінках.
* Розкручування web-сайту - включає в себе не тільки реєстрацію Вашого сервера у всіх можливих Пошукових системах світу, але і такі засоби, як розміщення інформації в засобах масової інформації (URL - у газеті), а також згадування про Ваш сайт на візитках, рекламка , в газетних і журнальних статтях і т.д. Крім цього, на web-сайті обов'язково повинен бути згаданий E-mail для зв'язку з Вами або, в разі його відсутності, хоча би номер телефону.

* Ясна і логічна структура розміщення інформації на Вашому сервері - ніщо так не втомлює при пошуку потрібної інформації, як погано структуровані сервери.

* Відсутність орфографічних та граматичних помилок - цей пункт я включаю сюди через такою кількістю помилок на свежепоявляющіхся web-сайтах. Адже це просто - набивайте текст у редакторі з перевіркою орфографії і перечитуйте те, що Ви написали перед виставлянням Вашого сервера на всесвітнє огляд.

Ось, мабуть, і всі основні принципи, дотримання яких гарантує успіх Вашому WEB-сайту, а через нього - і благополуччя, і розширення популярності Вас, Вашої фірми, клубу, руху.

В якості вправи спробуйте пройтися в WEB і порахувати час на завантаження різних сторінок, а також обгрунтованість їх завантаження (виходячи зі змісту). Подивіться, наскільки зрозуміла структура серверу та зручність користування ним.

 
Форум » Форум » Розкручування сайтів » Як створити привабливий web-сайт?
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

By Sergio Kyluk © 2024
Хостинг від uCoz